top of page

Сочни бананови сладки с две съставки (Палео, АИП, Веган)

Актуализирано: 7.12.2020 г.


Време за приготвяне: около 45 мин.

Порции: 12 бр.

 

Много обичам рецепти за десерти, които не се нуждаят от допълнително подслаждане, а сладостта идва само от съчетаване на храните в истинския им вид.

Днешната рецепта е такава - сочни курабийки, които напоследък правя, когато рязко ми се прииска нещо сладко, но не ми се цапа много в кухнята. Подходяща е за елиминационни и лечебни диети, като Автоимунния палео протокол (АИП) и за хора с алергии към яйца, млечен протеин и ядки, както и за тези с лактозна или глутенова нетолерантност.

 

ПРОДУКТИ:


🔸 2 средно големи узрели банана

🔸 160 г (2 мерителни ч.ч.) кокосови стърготини


ПРИГОТВЯНЕ:


1. Всичко се завърта няколко пъти в кухненски робот с S- образен нож или блендер до хомогенна смес. С намазнени ръце се оформят топчета и се притискат, за да станат тънички. Излизат около 12-13 броя.

2. Пекат се на 170 градуса, в тава, покрита с леко намазнена с кокосово масло хартия печене. Тавата трябва да е на средно положение във фурната, защото отдолу се изпичат по-бързо. Времето за печене е около 35-40 мин. или докато станат златисти. Оставят се да се охладят върху решетка.

!!! Много им подхожда се слепят с нещо, като например домашен мармалад без захар или домашен "нутела" крем от лешников тахан, какао и кокосово масло за не -АИП вариант😋


Калории за 1 брой (1/12 от цялото количесто): 105 ккал

Протеини: 1 г

Въглехидрати (нетни): 5 г

Фруктоза: 1 г

Мазнини: 9 г

Фибри: 3 г

П 4%, В 27%, М 69%


Ако Ви харесват рецептите в сайта, последвайте ме във Фейсбук тук и в Инстаграм тук.




1062 преглеждания0 коментара

Comentarios


bottom of page